Flamuri i ylberit është mes simboleve politike më të njohura në botë. Simboli i përbërë nga gjashtë shirita me ngjyrë të ndryshme valëvitet rregullisht dhe mbahet me krenari nëpër protesta në qytetet më të mëdha të botës.

Pranimi i flamurit të ylberit si një simbol për komunitetin LGBT daton në vitin 1978, kur artisti Gilbert Baker nga San Francisko bëri publik dizajnin e tij tetëngjyrësh. Versioni i parë i flamurit i qepur me dorë u valëvit më 25 qershor në Ditën e Lirisë Gej.

©2018 SOS LGBTI Albania